Toen en nu

|

Info@simondewilde.nl

In het Parool zag ik een fotorubriek die mij inspireerde tot het ‘zelf’ maken van zo’n beeld. Twee foto’s van dezelfde plek op verschillende momenten in de tijd met een kort onderschrift. De lezer kan zelf naar de verschillen kijken. Zie hier mijn resultaat.

De bovenste foto is een screenshot van mijn computerscherm want het is een beeld van Utrechts Archief dat ik niet downloaden. De foto is gemaakt in 1973 op de hoek van de Rubicondreef, waar ik jarenlang heb gewoond. De onderste foto maakte ik zelf.

Het fotobijschrift

In 1973 was Overvecht net nieuw vandaar dat het nog niet zo groen is als nu. Met de toegenomen welvaart hadden steeds meer mensen een eigen auto. Vandaar dat er een heus pompstation werd geopend. Inmiddels kun je op de hoek van de Rubicondreef niet meer tanken.